Počet záznamů: 1  

Hen's eggshell strength under impact loading

  1. 1.
    SYSNO ASEP0327892
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevHen's eggshell strength under impact loading
    Překlad názvuRázová pevnost vaječných skořápek
    Tvůrce(i) Nedomová, Š. (CZ)
    Trnka, Jan (UT-L) RID
    Dvořáková, Pavla (UT-L) RID, ORCID
    Buchar, J. (CZ)
    Severa, L. (CZ)
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Journal of Food Engineering. - : Elsevier - ISSN 0260-8774
    Roč. 94, 3-4 (2009), s. 350-357
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovanumerical simulation ; egg ; bar impact
    Vědní obor RIVGM - Potravinářství
    CEPIAA201990701 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z20760514 - UT-L (2005-2011)
    UT WOS000267674800022
    DOI10.1016/j.jfoodeng.2009.03.028
    AnotaceAn experimental method for evaluation of an eggshell's mechanical characteristics under impact loading is discussed. Proposed experimental set up enables recording of time history of the force at the contact area between the rod and eggshell, as well as the vibration response of the tested egg. By the gradual increasing of the rod impact velocity, a rupture force of the eggshell was determined. The value of this force depends on the position of the rod impact. This dependence is more significant than that of static loading of the eggs. The preliminary results also show the non-negligible dependence of rupture force on the loading rate. An introductory numerical simulation of the given test was also performed. The LS DYNA finite element code was used. Numerical results exhibit reasonable agreement with experimental results.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.