Počet záznamů: 1  

Net effect of wort osmotic pressure on fermentation course, yeast vitality, beer flavor, and haze

  1. 1.
    SYSNO ASEP0327361
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevNet effect of wort osmotic pressure on fermentation course, yeast vitality, beer flavor, and haze
    Překlad názvuČistý vliv osmotického tlaku na průběh fermentace, vitalitu kvasnic, chuť a zákal piva
    Tvůrce(i) Sigler, Karel (MBU-M) RID
    Matoulková, D. (CZ)
    Dienstbier, M. (CZ)
    Gabriel, P. (CZ)
    Zdroj.dok.Applied Microbiology and Biotechnology. - : Springer - ISSN 0175-7598
    Roč. 82, č. 6 (2009), s. 1027-1035
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovawort osmolarity ; high-gravity brewing ; fermentation course
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEP1M0570 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    UT WOS000265382200004
    DOI10.1007/s00253-008-1830-6
    AnotaceThe net effect of increased wort osmolarity on fermentation time, yeast vitality and sedimentation, beer flavor compounds, and haze was determined in fermentations with 12 wort supplemented with sorbitol to reach 16 and 20. Fermentations in 16 and 20 worts decreased yeast vitality and proliferation, and increased fermentation time. Repitching aggravated these effects. Beer brewed at increased osmolarity was characterized by increased levels of diacetyl and pentanedione and lower levels of dimethylsulfide and acetaldehyde. Esters and higher alcohols displayed small variations irrespective of wort osmolarity or repitching
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.