Počet záznamů: 1  

Hyphenated ultra high-performance liquid chromatography–Nano Quantity

  1. 1.
    SYSNO ASEP0327080
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevHyphenated ultra high-performance liquid chromatography–Nano Quantity
    Tvůrce(i) Olšovská, Jana (MBU-M)
    Kameník, Zdeněk (MBU-M) RID, ORCID
    Cajthaml, Tomáš (MBU-M) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Journal of Chromatography A. - : Elsevier - ISSN 0021-9673
    Roč. 1216, č. 30 (2009), s. 5774-5778
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovamacrolides ; uv detection ; ultra high-perfonmance liquid chromatography
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEP1M06011 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    UT WOS000268074800022
    DOI10.1016/j.chroma.2009.05.088
    AnotaceA novel universal aerosol-based detector Nano Quantity Analyte Detector – NQADTM, connected with an ultra-performance liquid chromatography system is described. The detector was employed for detection of selected antibiotic compounds – macrolides (oleandomycin, erythromycin, troleandomycin, clarithromycin and roxithromycin) that are hard to detect using classical UV detectors due to the lack of chromophores. The determined lowest detection limits under isocratic conditions for these compounds ranged from 3.0 to 5.4 μg/mL. The suitability of the detector connected with ultra high-performance liquid chromatography in the gradient mode was tested on a more complex mixture containing 12 antibiotics. The detector exhibited full compatibility under both the elution modes when UHPLC separations were achieved in relatively short run times
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.