Počet záznamů: 1  

Influence of Ionic Liquid Content on Properties of Dense Polymer Membranes

  1. 1.
    SYSNO ASEP0326481
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevInfluence of Ionic Liquid Content on Properties of Dense Polymer Membranes
    Překlad názvuVliv obsahu iontových kapalin na vlastnosti neporézních polymerních membrán
    Tvůrce(i) Kohoutová, Marie (UCHP-M)
    Sikora, Antonín (UMCH-V) RID
    Hovorka, Š. (CZ)
    Randová, A. (CZ)
    Schauer, Jan (UMCH-V) RID
    Izák, Pavel (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Programme Booklet. - Prague : Institute of Macromolecular Chemistry AS CR, v. v. i, 2009 - ISBN 978-80-85009-58-3
    Rozsah strans. 87
    Poč.str.1 s.
    AkcePERMEA 2009
    Datum konání07.06.2009-11.06.2009
    Místo konáníPrague
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovapolymeric membrane ; ionoc liquid content ; pervaporation
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    CEPGA104/08/0600 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA203/08/0465 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    AV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    AnotaceThe polydimethylsiloxane membranes containing 0, 10, 20 or 30 wt. % of ionic liquid (benzyl-3-butylimidazolium tetrafluoroborate) were used for separation of butan-1-ol from water. Pervaporation selectivity increased and the butan-1-ol flux through the membrane raised with the increased content of [BBIM][BF4] in the PDMS-[BBIM][BF4] membranes. The PDMS-[BBIM][BF4] membrane showed high stability as well as selectivity (the separation factor raised up to 37, if 30 weight % of ionic liquid was accommodated in PDMS) during all experiments.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.