Počet záznamů: 1  

Long-term creep and creep rupture characteristics of TiAl-base intermetallics

  1. 1.
    SYSNO ASEP0324793
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevLong-term creep and creep rupture characteristics of TiAl-base intermetallics
    Překlad názvuCharakteristiky nízkonapěťového creepu a lomu při creepu pro slitiny na bázi intermetalika gama TiAl
    Tvůrce(i) Dlouhý, Antonín (UFM-A) RID, ORCID
    Kuchařová, Květa (UFM-A) RID, ORCID
    Orlová, Alena (UFM-A)
    Zdroj.dok.Materials Science and Engineering A Structural Materials Properties Microstructure and Processing. - : Elsevier - ISSN 0921-5093
    510–511, - (2009), s. 350-355
    Poč.str.6 s.
    AkceCreep 2008
    Datum konání04.05.2008-09.05.2008
    Místo konáníBayreuth
    ZeměDE - Německo
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaTiAl-base intermetallics ; Creep ; Monkman–Grant relationship
    Vědní obor RIVJG - Hutnictví, kovové materiály
    CEPGA106/07/0762 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20410507 - UFM-A (2005-2011)
    AnotaceThe present study investigates creep in three TiAl-base intermetallic alloys, Ti–48Al–2Cr–2Nb–1B, Ti–46Al–7Nb–0.6Cr–0.2Ni–0.1Si and Ti–46Al–2W–0.5Si–0.7B (all at.%), in the range of rupture times up to 25 000 h. Creep behaviour of the individual alloys at 1023K is assessed and compared and reasons for creep strength variations are discussed. Results suggest that dislocation processes contribute to the creep strain accumulation even at creep rates as low as 7×10−10 s−1. Finally the applicability of Monkman–Grant-type relationships is critically analyzed. It is shown that these relationships stem from a general functional identity that is valid for any continuous creep curve. The role of the creep curve shape factor S is highlighted.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.