Počet záznamů: 1  

Lyme borreliosis – biological and clinical aspects

  1. 1.
    SYSNO ASEP0324512
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevEpidemiology of Lyme borreliosis
    Překlad názvuEpidemiologie lymské borreliózy
    Tvůrce(i) Hubálek, Zdeněk (UBO-W) RID, SAI, ORCID
    Zdroj.dok.Lyme borreliosis – biological and clinical aspects. - Basel : Karger, 2009 / Lipsker D. ; Jaulhac, B. B. - ISBN 978-3-8055-9114-0
    Rozsah strans. 31-50
    Poč.str.20 s.
    Poč.výt.2000
    Poč.str.knihy212
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovaBorrelia burgdorferi sensu lato ; infectious diseases ; natural focality of diseases ; incidence rates ; environmental effects
    Vědní obor RIVFN - Epidemiologie, infek. nemoci a klin. imunologie
    CEZAV0Z60930519 - UBO-W (2005-2011)
    AnotaceLyme borreliosis (LB) is the most frequent ixodid tick-borne human disease in the world, with estimated c. 85,500 patients annually (the underlying data presented in the review: Europe c. 65,500; North America c. 16,500; Asia c. 3,500; North Africa c. 10). This chapter summarizes the up-to-date knowledge about facts and factors important in the epidemiology of LB over the world. Individual paragraphs describe briefly geographic (latitudinal and altitudinal) distribution and incidence rates of LB in individual countries; seasonal distribution of the disease; effects of patient's age, sex, and profession; comparison of urban vs. rural settings; weather effects on LB incidence; risk factors for LB acquisition by humans, and risk assessment. The chapter is finished with the recommendation of a more thorough epidemiological surveillance for LB, including the morbidity notification in additional countries where it has not yet been fully implemented.
    PracovištěÚstav biologie obratlovců
    KontaktHana Slabáková, slabakova@ivb.cz, Tel.: 543 422 524
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.