Počet záznamů: 1  

Temperature evolution of misfit cobalt oxide Ca.sub.3./sub.Co.sub.4./sub.O.sub.9./sub. structure

  1. 1.
    SYSNO ASEP0324322
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevTemperature evolution of misfit cobalt oxide Ca3Co4O9 structure
    Překlad názvuZměny struktury misfitového oxidu Ca3Co4O9 v závislosti na teplotě
    Tvůrce(i) Veverka, Miroslav (FZU-D) RID
    Knížek, Karel (FZU-D) RID, ORCID
    Hejtmánek, Jiří (FZU-D) RID, ORCID
    Jirák, Zdeněk (FZU-D) RID, ORCID, SAI
    Vratislav, S. (CZ)
    Dlouhá, M. (CZ)
    Celkový počet autorů6
    Zdroj.dok.Proceedings of the 10th European Powder Diffraction Conference. - Geneva : University of Geneva and Swiss Society for Crystallography, 2006 - ISBN N
    Rozsah strans. 218-218
    Poč.str.1 s.
    AkceEuropean Powder Diffraction Conference /10./
    Datum konání01.09.2006-04.09.2006
    Místo konáníGeneva
    ZeměCH - Švýcarsko
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovaCa3Co4O9 ; temerature evaluation ; JANA program
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPGP104/06/P129 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z10100521 - FZU-D (2005-2011)
    AnotaceCobalt oxide Ca3Co4O9 is considered to be potential candidate for thermoelectric power generators because of the high thermal and chemical stability in air, easy manufacturing process, low cost and nontoxicity. The aim of this work was to distinguish which Co cation undergoes the observed spin transitions by measuring thermal expansion of individual subsystems of the misfit structure using combination of X-ray and neutron diffraction.The structure refinement of the misfit structure is performed with the help of JANA program.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.