Počet záznamů: 1  

Rate-independent processes in viscous solids at small strains

  1. 1.
    SYSNO ASEP0323654
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevRate-independent processes in viscous solids at small strains
    Překlad názvuRychlostně nezávislé procesy ve vazkých pevných látkách při malých přetvořeních
    Tvůrce(i) Roubíček, Tomáš (UT-L) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Mathematical Methods in the Applied Sciences. - : Wiley - ISSN 0170-4214
    Roč. 32, č. 7 (2009), s. 825-862
    Poč.str.38 s.
    Forma vydáníwww - www
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaenergetic solution ; weak solution ; doubly nonlinear variational inequalities
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPIAA100750802 GA AV ČR - Akademie věd
    LC06052 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    1M06031 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z20760514 - UT-L (2005-2011)
    UT WOS000265361000006
    DOI10.1002/mma.1069
    AnotaceThe so-called generalized standard solids (of Halphen-Nguyen type) involving also activated typically rate-independent processes such as plasticity, damage, or phase transformations are described as a system of a momentum equilibrium equation and a variational inequality for inelastic evolution of internal-parameter variables. Various definitions of solutions are examined, especially from the viewpoint of the ability to combine rate-independent processes and other rate-dependent phenomena, as viscosity or also inertia. If those rate-dependent phenomena are suppressed, then the system becomes fully rate-independent. Illustrative examples are presented as well.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.