Počet záznamů: 1  

A new mass conservation approach to the study of CO2 advection in an alpine forest

  1. 1.
    SYSNO ASEP0323312
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevA new mass conservation approach to the study of CO2 advection in an alpine forest
    Překlad názvuNový přístup ke studiu advekce CO2 v alpinském lese, založený na nachování hmotnosti
    Tvůrce(i) Montagnani, L. (IT)
    Manca, G. (IT)
    Canepa, E. (IT)
    Georgieva, E. (BG)
    Acosta, Manuel (UEK-B) RID, ORCID, SAI
    Feigenwinter, C. (CH)
    Janouš, Dalibor (UEK-B) RID, SAI
    Kerschbaumer, G. (IT)
    Lindroth, A. (SE)
    Minach, L. (IT)
    Minerbi, S. (IT)
    Molder, M. (SE)
    Pavelka, Marian (UEK-B) RID, ORCID, SAI
    Seufert, G. (IT)
    Zeri, M. (DE)
    Ziegler, M. (DE)
    Celkový počet autorů16
    Zdroj.dok.Journal of Geophysical Research - ISSN 0148-0227
    Roč. 114, č. 10 (2009), nemá
    Poč.str.25 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaAdvex ; advective flux ; NEE ; CO2 ; Renon
    Vědní obor RIVDG - Vědy o atmosféře, meteorologie
    AnotaceA new method is proposed for the computation of CO2 Net Ecosystem Exchange (NEE) and its components in a forest ecosystem. Advective flux is estimated by taking into account the air mass conservation principle. The methodology is applied to experimental data collected at the alpine site of Renon during the Advex project. The advection flux was found to be prevailing positive at night and negative during the day. We tested the effect of its summation on turbulent and storage fluxes to produce half-hourly values of NEE. The effect of addition of the advection component was an increase in the values of parameters indicating ecosystem respiration, quantum yield, and photosynthetic capacity.
    PracovištěÚstav výzkumu globální změny
    KontaktNikola Šviková, svikova.n@czechglobe.cz, Tel.: 511 192 268
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.