Počet záznamů: 1  

Pretreatment and Feeding of Biomass for Pressurized Entrained Flow Gasification

  1. 1.
    SYSNO ASEP0323309
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPretreatment and Feeding of Biomass for Pressurized Entrained Flow Gasification
    Překlad názvuPředúprava a dávkování biomasy pro tlakové hořákové zplyňování
    Tvůrce(i) Svoboda, Karel (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Pohořelý, Michael (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Hartman, Miloslav (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Martinec, J. (NL)
    Zdroj.dok.Fuel Processing Technology. - : Elsevier - ISSN 0378-3820
    Roč. 90, č. 5 (2009), s. 629-635
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovabiomass ; feeding ; gasification
    Vědní obor RIVDJ - Znečištění a kontrola vody
    CEPIAA400720701 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    UT WOS000266155400001
    DOI10.1016/j.fuproc.2008.12.005
    AnotaceIn our contribution we have compared advantages and disadvantages of four different methods for biomass (wood) thermal pretreatment and grinding for feeding of the biomass-fuel to pressurized entrained flow gasifier. The four methods of pretreatment and feeding involve drying, torrefaction, flash pyrolysis and dissolution of wood in organic solvent. The resulting fuels after pretreatment are compared in terms of heating value, grinding energy needed, overall efficiency of conversion (from raw biomass to fuel), auxiliary energy needed, fluidization properties, pneumatic feeding properties, pumping, viscosity and possible changes of properties of liquids/slurry, storage, microbial attack, emissions from thermal pretreatment and overall integration with pressurized entrained flow gasification.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.