Počet záznamů: 1  

Trans Hoogsteen/sugar edge base pairing in RNA. Structures, energies, and stabilities from quantum chemical calculations

  1. 1.
    SYSNO ASEP0322991
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevTrans Hoogsteen/sugar edge base pairing in RNA. Structures, energies, and stabilities from quantum chemical calculations
    Překlad názvuTrans Hoogsteen/sugar edge párování v RNA. Struktura, energie a stabilita z kvantově chemických výpočtů
    Tvůrce(i) Mládek, Arnošt (BFU-R)
    Sharma, P. (IN)
    Mitra, A. (IN)
    Bhattacharyya, D. (IN)
    Šponer, Jiří (BFU-R) RID, ORCID
    Šponer, Judit E. (BFU-R) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Journal of Physical Chemistry B. - : American Chemical Society - ISSN 1520-6106
    Roč. 113, č. 6 (2009), s. 1743-1755
    Poč.str.13 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaquantum chemical calculations ; base pairing ; RNA
    Vědní obor RIVBO - Biofyzika
    CEPIAA400550701 GA AV ČR - Akademie věd
    IAA400040802 GA AV ČR - Akademie věd
    1QS500040581 GA AV ČR - Akademie věd
    LC06030 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50040507 - BFU-R (2005-2011)
    AV0Z50040702 - BFU-R (2007-2013)
    AV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000263134500025
    DOI10.1021/jp808357m
    AnotaceTrans Hoogsteen/sugar edge (H/SE) RNA base pairs form one of the six families of RNA base pairs that utilize the 2'-hydroxyl group of ribose for base pairing and play key roles in stabilizing folded RNA molecules. Here we provide a detailed quantum chemical characterization of intrinsic structures and interaction energies of this base pair family, along with the evaluation of solvent screening effects by a continuum solvent approach.
    PracovištěBiofyzikální ústav
    KontaktJana Poláková, polakova@ibp.cz, Tel.: 541 517 244
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.