Počet záznamů: 1  

Preferential formation of homochiral silver (I) complexes upon coordination of two aza[6]helicene ligands to Ag+ ions

  1. 1.
    SYSNO ASEP0322860
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPreferential formation of homochiral silver (I) complexes upon coordination of two aza[6]helicene ligands to Ag+ ions
    Překlad názvuPřednostní tvorba homochirálních komplexů Ag(I) koordinací dvou aza[6]helicenových ligandů k Ag+ iont
    Tvůrce(i) Míšek, Jiří (UOCHB-X)
    Tichý, Miloš (UOCHB-X)
    Stará, Irena G. (UOCHB-X) RID, ORCID
    Starý, Ivo (UOCHB-X) RID, ORCID
    Schröder, Detlef (UOCHB-X)
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Collection of Czechoslovak Chemical Communications. - : Ústav organické chemie a biochemie AV ČR, v. v. i. - ISSN 0010-0765
    Roč. 74, č. 2 (2009), s. 323-333
    Poč.str.11 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaazahelicenes ; silver complexes ; mass spectrometry
    Vědní obor RIVCC - Organická chemie
    CEPLC512 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GA203/07/1664 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA203/08/1487 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000265420800006
    DOI10.1135/cccc2008184
    AnotaceBy means of selective deuterium labeling of 1-aza[6]helicene combined with resolution of the enantiomers, chiral discrimination in silver(I)-bound dimers of the type [LAgL']+ is probed by electrospray mass spectrometry. The analysis of the results reveals a pronounced preference for the formation of homochiral dimers (P,P and M,M, respectively) over the statistically preferred heterochiral variant (P,M).
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Viktorie Chládková, Tel.: 232 002 434
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.