Počet záznamů: 1  

Hemodynamic Characterization of Recombinant Inbred Strains: Twenty Years Later

  1. 1.
    SYSNO ASEP0314107
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevHemodynamic Characterization of Recombinant Inbred Strains: Twenty Years Later
    Překlad názvuHemodynamická charakteristika rekombinantních inbredních kmenů po dvaceti letech
    Tvůrce(i) Kuneš, Jaroslav (FGU-C) RID, ORCID
    Dobešová, Zdenka (FGU-C)
    Musilová, Alena (FGU-C)
    Zídek, Václav (FGU-C) RID
    Vorlíček, Jaroslav (FGU-C)
    Pravenec, Michal (FGU-C) RID, ORCID
    Křen, Vladimír (FGU-C)
    Zicha, Josef (FGU-C) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Hypertension Research. - : Springer - ISSN 0916-9636
    Roč. 31, č. 8 (2008), s. 1659-1668
    Poč.str.10 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.JP - Japonsko
    Klíč. slovarecombinant inbred strains ; blood pressure ; telemetry
    Vědní obor RIVED - Fyziologie
    CEP1M0510 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GA305/08/0139 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IAA500110604 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z50110509 - FGU-C (2005-2011)
    UT WOS000261024900024
    DOI10.1291/hypres.31.1659
    AnotaceRecombinant inbred (RI) strains (Prague HXB/BXH set) represent a unique model that allows for permanent summation of genetic and physiological information as well as the study of age-dependent changes in phenotypes and/or gene regulation. This study compared blood pressure (BP) measured in adult animals of RI strains by radiotelemetry with BP values obtained in conscious rats of comparable age subjected to shortterm carotid catheterization or with those obtained by direct carotid puncture under ether anesthesia (almost 20 years ago)
    PracovištěFyziologický ústav
    KontaktLucie Trajhanová, lucie.trajhanova@fgu.cas.cz, Tel.: 241 062 400
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.