Počet záznamů: 1  

Paleomagnetic and palaeontological research in Račiška pečina cave, SW Slovenia

  1. 1.
    SYSNO ASEP0311053
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevPaleomagnetic and palaeontological research in Račiška pečina cave, SW Slovenia
    Překlad názvuPaleomagnetický a paleontologický výzkum v jeskyni Račiška Pečina ve Slovinsku
    Tvůrce(i) Pruner, Petr (GLU-S) RID, SAI, ORCID
    Bosák, Pavel (GLU-S) RID, SAI
    Kadlec, Jaroslav (GLU-S) RID, SAI, ORCID
    Schnabl, Petr (GLU-S) RID, SAI, ORCID
    Šlechta, Stanislav (GLU-S) SAI, RID
    Man, Otakar (GLU-S) RID, SAI
    Horáček, I. (CZ)
    Zupan Hajna, N. (SI)
    Mihevc, A. (SI)
    Zdroj.dok.Contributions to Geophysics & Geodesy - ISSN 1335-2806
    Roč. 38, special issue (2008), s. 105-106
    Poč.str.2 s.
    Forma vydáníWWW - WWW
    AkcePaleo, Rock and Environmental Magnetism. Castle Meeting /11./
    Datum konání22.06.2008-28.06.2008
    Místo konáníBojnice
    ZeměSK - Slovensko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.SK - Slovensko
    Klíč. slovacave sediments ; magnetostratigraphy ; mammals
    Vědní obor RIVDE - Zemský magnetismus, geodézie, geografie
    CEPIAA300130701 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z30130516 - GLU-S (2005-2011)
    AnotaceRačiška pečina Cave consists of simple southwards dipping gallery. The bottom of Olduvai subchron (1.77 to 1.95 Ma) was detected within clay with fauna. Short normal chron just below detected Olduvai bottom is compared with Reunion subchron (2.14-2.15 Ma). The lower part of profile can be compared with dominantly normal polarised Gauss chron (from 2.581 Ma). According to arrangement of individual subchrons, studied profile terminates at about 3.2 Ma.
    PracovištěGeologický ústav
    KontaktJana Popelková, popelkova@gli.cas.cz, Sabina Janíčková, Tel.: 233 087 272
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.