Počet záznamů: 1  

Sensitivity of capillary and microstructure fibers modified by xerogel layers to toluene dissolved in water

  1. 1.
    SYSNO ASEP0306543
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevSensitivity of capillary and microstructure fibers modified by xerogel layers to toluene dissolved in water
    Překlad názvuCitlivost kapilárních a mikrostrukturních vláken modifikovaných xerogelovými vrstvami na toluen rozpuštěný ve vodě
    Tvůrce(i) Matějec, Vlastimil (URE-Y)
    Mrázek, Jan (URE-Y) RID, ORCID
    Hayer, Miloš (URE-Y)
    Podrazký, Ondřej (URE-Y) RID
    Pospíšilová, Marie (URE-Y)
    Zdroj.dok.EUROPTRODE IX. Book of Abstracts 9th European Conference on Optical Chemical Sensors and Biosensors. - Dublin : Dublin City University, 2008 - ISBN N
    S. 288--
    Poč.str.1 s.
    AkceEUROPTRODE /9./
    Datum konání30.03.2008-02.04.2008
    Místo konáníDublin
    ZeměIE - Irsko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.IE - Irsko
    Klíč. slovaoptical fibres ; sol-gel processing ; optical properties ; oxygen
    Vědní obor RIVJB - Senzory, čidla, měření a regulace
    CEPGA102/05/0956 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20670512 - URE-Y (2005-2011)
    AnotaceIn this paper, results on the sensitivity to toluene dissolved in water of capillary and microstructure fibers modified with tailored detection xerogel layers are shown. Selected detection xerogel layers with strong responses to toluene were applied onto the walls of capillary fibers and microstructure fibers of grapefruit type. Results obtained show that better sensitivities and responses can be obtained with capillary fibers, where a detection limit on the level of 1 mg.dm-3 was achieved.
    PracovištěÚstav fotoniky a elektroniky
    KontaktPetr Vacek, vacek@ufe.cz, Tel.: 266 773 413, 266 773 438, 266 773 488
    Rok sběru2008
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.