Počet záznamů: 1  

Napjatostní analýza hlavice kyčelní endoprotézy při šikmém zatížení

  1. 1.
    SYSNO ASEP0212159
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevNapjatostní analýza hlavice kyčelní endoprotézy při šikmém zatížení
    Překlad názvuStress analysis in ceramic head of the hip joint endoprosthesis under oblique load
    Tvůrce(i) Fuis, Vladimír (UT-L) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Aplikovaná mechanika 2002. - Ostrava : VŠB, 2002 - ISBN 80-248-0079-9
    Rozsah strans. 77-82
    Poč.str.6 s.
    AkceAplikovaná Mechanika 2002
    Datum konání08.04.2002-11.04.2002
    Místo konáníOstrava
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovahip joint endoprosthesis ; oblique loading ; ceramic head
    Vědní obor RIVFS - Lékařská zařízení, přístroje a vybavení
    CEPGA101/01/0974 GA ČR - Grantová agentura ČR
    AnotacePříspěvek se zabývá problematikou napjatosti v keramické hlavici totální kyčelní en-doprotézy nasazené na dřík a zatížené šikmým zatížením. Šikmé zatížení simuluje fyziologické podmínky in vivo. U modelované soustavy hlavice-dřík jsou uvažovány rotačně symetrické výrobní nepřesnosti typu odchylka od nominální kuželovitosti. Výpočtové modelování napja-tosti je realizováno MKP - systémem ANSYS.
    Překlad anotaceProblem of the stress in the ceramic head of hip joint endoprosthesis pressed on the stem under oblique loading is solved in this paper. Oblique loading simulated the physiologi-cal conditions in vivo. The axis-symmetric production inaccuracies (deflection of nominal degree of taper) of the head - stem conical joint are considered. Computational modelling is realized by FEM - system ANSYS.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2003

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.