Počet záznamů: 1  

Imaging of specimens at optimized low and very low energies in scanning electron microscopy

  1. 1.
    SYSNO ASEP0205544
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevImaging of specimens at optimized low and very low energies in scanning electron microscopy
    Tvůrce(i) Müllerová, Ilona (UPT-D) RID, SAI, ORCID
    Zdroj.dok.Scanning Microscopy - ISSN 0891-7035
    Roč. 13, č. 1 (1999), s. 7 - 22
    Poč.str.16 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovacontrast mechanisms ; scanning electron microscope ; low electron energies
    Vědní obor RIVJA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika
    CEPIAA2065502 GA AV ČR - Akademie věd
    GA202/95/0280 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA202/96/0961 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z2065902 - UPT-D
    AnotaceA modern trend toward low electron energies in scanning electron microscopy (SEM), characterised by lowering the acceleration voltages in low voltage SEM (LVSEM) or by utilising a retarding-field optical element in low energy SEM (LESEM), makes the energy range where new contrasts appear accessible. This range is further extended by a cathode-lens equipped scanning low energy electron microscope (SLEEM) which achieves nearly constant spatial resolution throughout the energy scale. This enables one to optimise freely the electron beam energy according to the ask. At low energies, classes of image contrast exist that make visitable particular specimen data most effectively or even exclusively within certain energy intervals or at certain energy values only. Some contrasts are well understood and can already be utilised for practical surface examinations but others are not yet reliably explained and complementary experiments are needed.
    PracovištěÚstav přístrojové techniky
    KontaktMartina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178
    Rok sběru2003

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.