Počet záznamů: 1  

Transport Characteristics of Zeolite Membrane from Dynamics Experiments

  1. 1.
    SYSNO ASEP0181484
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevTransport Characteristics of Zeolite Membrane from Dynamics Experiments
    Tvůrce(i) Zikánová, Arlette (UFCH-W) RID
    Bernauer, B. (CZ)
    Fíla, V. (CZ)
    Hrabánek, P. (CZ)
    Hradil, Jiří (UMCH-V)
    Krystl, V. (CZ)
    Kočiřík, Milan (UFCH-W) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Impact of Zeolites and Other Porous Materials on the New Technologies at the Beginning of the New Millennium / Aiello R. ; Giordano G. ; Testa F.. - Amsterdam : Elsevier, 2002
    Rozsah strans. 1513-1520
    Poč.str.8 s.
    AkceInternational FEZA Conference /2./
    Datum konání01.09.2002-05.09.2002
    Místo konáníTaormina
    ZeměIT - Itálie
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovapermeation of binary mixtures ; composite membrane zeolite-ceramics
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPIAA4040901 GA AV ČR - Akademie věd
    GA104/01/0945 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z4040901 - UFCH-W
    AnotaceThe analysis of the Wicke-kallenbach dynamics experiments in semi-open arrangement showed that for single component and binary mixture permeation the effective diffusivities can be estimated from responses to step changes in partial pressure of components at the cell open side. The various techniques werw used to study single component permeation of nitrogen and binary nitrogen-methane mixture and to evaluate Maxwell-Stefan diffusion coefficients of the species. Comparison of the results from single component permeation and counter-current binary permeation is presented.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2003

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.