Počet záznamů: 1  

REMC Computer Simulation of the Thermodynamic Properties of Argon and Air Plasmas

  1. 1.
    SYSNO ASEP0166546
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevREMC Computer Simulation of the Thermodynamic Properties of Argon and Air Plasmas
    Tvůrce(i) Lísal, Martin (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Smith, W. R. (CA)
    Bureš, M. (CZ)
    Vacek, V. (CZ)
    Navrátil, J. (CZ)
    Zdroj.dok.Molecular Physics. - : Taylor & Francis - ISSN 0026-8976
    Roč. 100, č. 15 (2002), s. 2487-2497
    Poč.str.11 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovacomputer simulation ; plasma ; thermodynamic properties
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGA203/98/1446 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA203/02/0805 GA ČR - Grantová agentura ČR
    AnotaceThe reaction ensemble Monte Carlo (REMC) computer simulation method (Smith, W. R., and Triska, B., 1994, J. Chem. Phys., 100, 3019) is employed to calculate reaction equilibrium in multi-reaction systems using a molecular based system model. The compositions and thermodynamic properties of argon plasmas (7 reactions) and air plasmas (26 reactions) are studied using a molecular level model based on the underlying atomic and ionic interactions. In the context of the specifed molecular model, the REMC approach gives an essentially exact description of the system thermodynamics. Calculations are made of plasma compositions, molar enthalpies, molar volumes, molar heat capacities, and coeffcients of cubic expansion over a range of temperatures up to 100 000K at a pressure of 10 bar, and the results are compared with those obtained using the macroscopic level ideal-gas and Debye-Hueckel approximations.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2003

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.