Počet záznamů: 1  

Měkkýši přírodní rezervace Městišťské rokle na Šumavě (Česká republika). - II. Revizní malakocenologický výzkum

  1. 1.
    SYSNO ASEP0145790
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevMěkkýši přírodní rezervace Městišťské rokle na Šumavě (Česká republika). - II. Revizní malakocenologický výzkum
    Překlad názvuMolluscs of the Nature Reserve of Městišťské Rokle in the Bohemian Forest (Czech Republic). - II. Malacocoenological revision
    Tvůrce(i) Hlaváč, Jaroslav (GLU-S) SAI, RID
    Zdroj.dok.Silva Gabreta. - : Správa Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava - ISSN 1211-7420
    Roč. 9, - (2003), s. 105-112
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaGastropoda ; Bivalvia ; Macrogastra badia
    Vědní obor RIVDB - Geologie a mineralogie
    CEPRK01P03OMG004 GA MK - Ministerstvo kultury
    CEZAV0Z3013912 - GLU-S
    AnotaceRevizní malakocenologický výzkum ukázal na některé význačné rysy, co se týče potvrzení výskytu některých měkkýších druhů a dokumentace nově zjištěných ve srovnání s výzkumem v minulosti. Měkkýší fauna rezervace je reprezentována celkově 52 druhy. Rezervace Městišťské rokle jsou tímto malakologicky nejbohatším maloplošným chráněným územím v rámci CHKO a NP Šumava.
    Překlad anotaceThe malacocoenological revision has shown some important features in the case of confirmation some molluscan species and documenting of new ones in comparison with the research in past. Molluscan fauna of the Městišťské Rokle Nature Reserve consist of 52 species totally. The Městišťské Rokle Nature Reserve is the malacologicaly richest small scale area within the Šumava Protected Landscape Area and National Park.
    PracovištěGeologický ústav
    KontaktJana Popelková, popelkova@gli.cas.cz, Sabina Janíčková, Tel.: 233 087 272
    Rok sběru2004

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.