Počet záznamů: 1
Warming of olive oil processed by high hydrostatic pressure
- 1.
SYSNO ASEP 0104253 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Ostatní články Název Warming of olive oil processed by high hydrostatic pressure Překlad názvu Ohřev olivového oleje zpracovaného vysokým hydrostatickým tlakem Tvůrce(i) Houška, M. (CZ)
Kubásek, M. (CZ)
Strohalm, J. (CZ)
Landfeld, A. (CZ)
Kamarád, Jiří (FZU-D) RID, ORCIDZdroj.dok. High Pressure Research. - : Taylor & Francis - ISSN 0895-7959
Roč. 24, č. 2 (2004), s. 303-308Poč.str. 6 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. GB - Velká Británie Klíč. slova olive oil ; food processing ; high pressure ; warming Vědní obor RIV GM - Potravinářství CEP EP9026 GA MZe - Ministerstvo zemědělství Anotace The temperature increase of olive oil induced by quasi-adiabatic compression has been measured in high-pressure apparatus for a study of food processing. The parameters for simple mathematical modelling of thermal conditions in the oil during its pressure processing were derived. The general use of the mathematical model in the pressure technology of the food processing is discussed Pracoviště Fyzikální ústav Kontakt Kristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579 Rok sběru 2005
Počet záznamů: 1