Determination of carbohydrates in juices by capillary electrophoresis, high-performance liquid chromatography, and matrix-assisted laser desorption/ionization-time of flight-mass spectrometry
1.
SYSNO ASEP
0102284
Druh ASEP
J - Článek v odborném periodiku
Zařazení RIV
J - Článek v odborném periodiku
Poddruh J
Ostatní články
Název
Determination of carbohydrates in juices by capillary electrophoresis, high-performance liquid chromatography, and matrix-assisted laser desorption/ionization-time of flight-mass spectrometry
Překlad názvu
Stanovení karbohydrátů v džusech kapilární elektroforézou, vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií a MALDI-TOF hmotnostní spektrometrií
Tvůrce(i)
Cabálková, Jana (UIACH-O) Žídková, Jitka (UIACH-O) Přibyla, Lubomír (UIACH-O) Chmelík, Josef (UIACH-O)
Zdroj.dok.
Electrophoresis. - : Wiley
- ISSN 0173-0835
Roč. 25, č. 3 (2004), s. 487-493
Poč.str.
7 s.
Jazyk dok.
eng - angličtina
Země vyd.
DE - Německo
Klíč. slova
capillary electrophoresis with indirect detection ; juices ; major carbohydrate profile
Vědní obor RIV
CB - Analytická chemie, separace
CEP
GA526/03/1182 GA ČR - Grantová agentura ČR
CEZ
AV0Z4031919 - UIACH-O
Anotace
The objective of this work was to develop a sample preparation procedure for determination of the carbohydrate profiles in commercial juice samples by three principally different analytical methods: capillary electrophoresis (CE) with indirect detection, high-performance liquid chromatography (HPLC), and matrix-assisted laser desorption/ionization-time of flight-mass spectrometry (MALDI-TOF-MS). The preparation and purification of juice samples prior to analysis is described. The method using Carrez reagents was found to be an efficient preparation tool for all three methods