Počet záznamů: 1  

Solid-Liquid and Liquid-Liquid Equilibrium in the Formamide-Acetophenone System.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0091622
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevSolid-Liquid and Liquid-Liquid Equilibrium in the Formamide-Acetophenone System.
    Překlad názvuRovnováha kapalina-pevná fáze v systému formamid-acetofenon.
    Tvůrce(i) Malijevská, I. (CZ)
    Sedláková, Zuzana (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Řehák, K. (CZ)
    Vrbka, P. (CZ)
    Zdroj.dok.Collection of Czechoslovak Chemical Communications. - : Ústav organické chemie a biochemie AV ČR, v. v. i. - ISSN 0010-0765
    Roč. 71, 9 (2006) , s. 1350-1358
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovasolid-liquid equilibria ; liquid-liquid equilibria ; metastable
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    AnotaceSolid-liquid (s-l) and liquid-liquid (l-l) equilibrium was determined in the binary system formamide-acetophenone. The s-l equilibrium was measured by recording time-temperature cooling and warming curves. The l-l equilibrium was obtained in a wide range of temperatures by turbidity method. A considerable supercooling preceding solidification made it possible to examine metastable l-l equilibrium yet at temperatures lower than the solidus ones. Activity coefficients evaluated from the stable region of l-l equilibrium were correlated by Novák’s modification of the Wilson equation. Calculation of the s-l equilibrium was performed with the obtained parameters. Heat capacity of solid and liquid acetophenone was measured and its dependence on temperature is given. The transition enthalpy between two solid modifications of acetophenone is also given.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2008

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.