Počet záznamů: 1  

Hodnocení změn biodiverzity a rázu kulturní krajiny na příkladu části povodí Svratky

  1. 1.
    SYSNO ASEP0079681
    Druh ASEPK - Konferenční příspěvek (lokální konf.)
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevHodnocení změn biodiverzity a rázu kulturní krajiny na příkladu části povodí Svratky
    Překlad názvuInterpretation of changes of biodiversity and cultural landscape in the part of drainage area of Svratka river
    Tvůrce(i) Halas, Petr (UGN-S) RID
    Zdroj.dok.Ph.D. Workshop 2006 Proceedings. - Ostrava : Ústav geoniky AV ČR, 2006 / Blaheta R. ; Kolcun A. - ISBN 80-86407-11-X
    s. 14-20
    Poč.str.6 s.
    AkcePh.D. Workshop 2006 /1./
    Datum konání08.11.2006-08.11.2006
    Místo konáníOstrava
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceCST
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovabiodiversity changes ; geobiocenology ; biogeography ; Vysočina highland
    Vědní obor RIVEH - Ekologie - společenstva
    CEZAV0Z30860518 - UGN-S (2005-2011)
    AnotacePráce pojednává o perspektivě ochrany přírody a krajiny vybrané části povodí Svratky. Území tvoří část povodí řeky Loučky a Libochůvky. Specifickým rysem krajiny je mírně členitý reliéf s hlubokými říčními údolími. Území se nachází na významném rozhraní termofytika a mezofitika, tato skutečnost a říční fenomén podmiňují biodiverzitu.
    Překlad anotaceWork treat of sense of conservation of nature and landscape in specific part of drainage area of river Svratka. The ground forms a part of drainage area of rivers Loučka and Libochůvka. Specific feature of landscape is mild broken topography with deep riverine valley. The ground finds on meaningful boundary-line of termophyticum and mesophyticum, this fact and riverine phenomenon implicates big biodiversity.
    PracovištěÚstav geoniky
    KontaktLucie Gurková, lucie.gurkova@ugn.cas.cz, Tel.: 596 979 354
    Rok sběru2007
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.