Počet záznamů: 1  

Intestinal microflora does not affect tolerance induction to birch pollen allergen in mice

  1. 1.
    SYSNO ASEP0076165
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevIntestinal microflora does not affect tolerance induction to birch pollen allergen in mice
    Překlad názvuStřevní mikroflóra neovlivňuje navození tolerance k pylu břízy
    Tvůrce(i) Kozáková, Hana (MBU-M) RID, ORCID
    Repa, A. (AT)
    Štěpánková, Renata (MBU-M) RID
    Hrnčíř, Tomáš (MBU-M) RID, ORCID
    Hudcovic, Tomáš (MBU-M) RID, ORCID
    Tlaskalová, Helena (MBU-M) RID
    Wiedermann, U. (AT)
    Zdroj.dok.Microbial Ecology in Health and Disease. - Švédsko : Taylor and Francis Group, 2006
    Rozsah strans. 232-232
    Poč.str.1 s.
    AkceGnotobiology Symposium 2005
    Datum konání20.06.2005-24.06.2005
    Místo konáníTokio
    ZeměJP - Japonsko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.SE - Švédsko
    Klíč. slovagerm-free ; tolerance
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEPGA303/05/2249 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    AnotaceThe aim of our work was to study the development of mucosal tolerance to major allergic component of birch pollen - Bet v1 in relationship with presence of intestinal microflora. Germ-free (GF) or conventionally reared (CV) BALB/c mice were intragastrically or intranasally pre-treated with Bet v 1 prior to sensitization performed by subcutaneous injections of Bet v 1 with aluminum hydroxide as adjuvans. Oral as well as intranasal tolerance induction led to a significant reduction of allergen-specific antibody levels and IgE mediated basophil degranulation, as well as cytokine production in vitro in both GF and CV mice
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2007
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.