Počet záznamů: 1  

Insight into the environment of a pre-Roman Iron Age hillfort at Vladař, Czech Republic, using a multi-proxy approach

  1. 1.
    SYSNO ASEP0053175
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevInsight into the environment of a pre-Roman Iron Age hillfort at Vladař, Czech Republic, using a multi-proxy approach
    Překlad názvuPohled na přírodní prostředí hradiště Vladař (Česká republika) prostřednictvím multidisciplinárního výzkumu
    Tvůrce(i) Pokorný, Petr (ARU-G)
    Boenke, N. (DE)
    Chytráček, Miloslav (ARU-G) RID, SAI
    Nováková, K. (CZ)
    Sádlo, Jiří (BU-J) RID, ORCID
    Veselý, J. (CZ)
    Kuneš, P. (CZ)
    Jankovská, Vlasta (BU-J) RID
    Zdroj.dok.Vegetation History and Archaeobotany. - : Springer - ISSN 0939-6314
    Roč. 15, č. 4 (2006), s. 419-433
    Poč.str.15 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovapollen analysis ; plant macro-remains ; Cladocera ; land-use history
    Vědní obor RIVAC - Archeologie, antropologie, etnologie
    CEPIAA8002204 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z60050516 - BU-J (2005-2011)
    AV0Z80020508 - ARU-G (2005-2011)
    AnotaceThe large hillfort site of Vladař, north-west Bohemia, has recently been studied intensively by way of environmental archaeology. Methods used include the analyses of pollen, green algae, Cladocera, other microfossils, plant macro-remains, and chemical composition carried out on the wet sediments from an artificial cistern situated in the middle of the large citadel, supplemented by charcoal and wood analyses on material from dry situations. The contiguous palaeoecological record consists of well-preserved biological remains and covers the period from ca. 400 B.C. to recent times.
    PracovištěArcheologický ústav Praha
    KontaktLada Šlesingerová, slesingerova@arup.cas.cz, Tel.: 257 014 412
    Rok sběru2007
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.