Počet záznamů: 1  

Využití vody v době klíčení - jedna z možných příčin rozdílu mezi laboratorní klíčivostí a polní vzcházivostí

  1. 1.
    SYSNO ASEP0049568
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevVyužití vody v době klíčení - jedna z možných příčin rozdílu mezi laboratorní klíčivostí a polní vzcházivostí
    Překlad názvuEffect of water utilisation on the differences between laboratory determined germinative capacity and field emergence rate
    Tvůrce(i) Bláha, L. (CZ)
    Kadlec, P. (CZ)
    Macháčková, Ivana (UEB-Q)
    Hnilička, F. (CZ)
    Kohout, Ladislav (UOCHB-X)
    Zdroj.dok.Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2006. - Praha : Česká zemědělská univerzita, 2006 - ISBN 80-213-1484-2
    Rozsah strans. 220-224
    Poč.str.5 s.
    AkceVliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2006
    Datum konání17.05.2006
    Místo konáníPraha
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slova24-epibrassinolide ; water economy ; germination
    Vědní obor RIVGC - Pěstování rostlin, osevní postupy
    CEPQF3056 GA MZe - Ministerstvo zemědělství
    CEZAV0Z50380511 - UEB-Q (2005-2011)
    AV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    AnotaceVliv stresorů na semena částečně snižuje aplikace 24-epibrassinolidu na rostliny během vegetace tj. během růstu a vývoje semen. V práci jsou dále hodnoceny další znaky semen, včetně obsahu fytohormonů v jednotlivých podmínkách.
    Překlad anotaceApplication of 24-epibrassinolide partly improves the effect of water utilisation during seed germination, i.e. the rapidity of water uptake, decreases rapidity of water loss at drought conditions and capability of the growth at minimum possible water content.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Viktorie Chládková, Tel.: 232 002 434
    Rok sběru2007
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.