Počet záznamů: 1  

Hydrolysis of nitriles and amides by filamentous fungi

  1. 1.
    SYSNO ASEP0040410
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevHydrolysis of nitriles and amides by filamentous fungi
    Překlad názvuHydrolýza nitrilů a amidů vláknitými houbami
    Tvůrce(i) Kaplan, Ondřej (MBU-M)
    Nikolaou, Konstantia (MBU-M)
    Charvátová, Andrea (MBU-M)
    Martínková, Ludmila (MBU-M) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Enzyme and Microbial Technology. - : Elsevier - ISSN 0141-0229
    Roč. 38, - (2006), s. 260-264
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovabiotransformation ; fusarium solani ; penicillium multicolor
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEPIAA4020213 GA AV ČR - Akademie věd
    OC D25.001 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z5020903 - MBU-M
    AnotaceScreening of culture collection afforded nitrile-utilizing fungi belonging to genera Aspergillus, Talaromyces and Penicillium. Fusarium solani O1 was enriched from soil using 3-cyanopyridine as the sole source of nitrogen. This strain, and Penicillium multicolor CCF 2244 (the best one of the culture collection strains), showed comparable specific benzonitrile-hydrolyzing activities (0.95 and 0.87 mol of benzoic acid h(-1) mg(-1) of dry cell weight at 28 degrees C, respectively). These fungi showed similar substrate specificities for substituted benzonitriles and heterocyclic nitriles but different pH and temperature optima (pH 8 and 38 degrees C for P multicolor, pH 7 and 48 degrees C for F solani). Amides as by-products were produced from some heterocyclic nitriles. Both fungi showed an amidase activity for nicotinamide
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2007
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.