Počet záznamů: 1  

Catchment Report: Zelivka, Czech Republic – Trend Analysis, Retention and Source Apportionment

  1. 1.
    SYSNO ASEP0030119
    Druh ASEPV - Výzkumná zpráva
    Zařazení RIVV – výzkumná zpráva
    NázevCatchment Report: Zelivka, Czech Republic – Trend Analysis, Retention and Source Apportionment
    Překlad názvuZpráva o povodí: Želivka, Česká republika – analýza trendů, retence a rozdělení zdrojů
    Tvůrce(i) Kronvang, B. (DK)
    Larsen, S. E. (DK)
    Jensen, J. P. (DK)
    Andersen, H. E. (DK)
    Hejzlar, Josef (HBU-Z)
    Vyd. údajeOslo: Norwegian Institute for Water Research, 2005
    ISBN82-577-4792-0
    EdiceEUROHARP Report
    Č. sv. edice17-2005
    Poč.str.23 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NO - Norsko
    Klíč. slovaphosphorus ; nitrogen ; diffuse sources ; nutrient retention
    Vědní obor RIVDJ - Znečištění a kontrola vody
    CEZAV0Z60170517 - HBU-Z, BC-A (2005-2011)
    AnotaceConcentrations and concentration time trends of nutrients in streams and reservoirs, nutrient retention, and nutrient source apportionment were evaluated for the Zelivka catchment during the period 1993–2000. Kendall’s seasonal trend test with flow-adjustment revealed a downward non-significant trend for total nitrogen concentrations and an upward non-significant trend for total phosphorus concentrations. The average annual nutrient retention in reservoirs and streams in the Zelivka catchment has been calculated at 1185 t N and 12 t P. A source apportionment showed that diffuse sources contributed on average 81% of total nitrogen loads and 11% of total phosphorus loads during the period 1998–2000. The average loss of total nitrogen and total phosphorus from agricultural areas amounted to 25 kg N/ha (1993–2000) and 0.04 kg P/ha (1998–2000), respectively.
    PracovištěHydrobiologický ústav (do r. 2005)
    KontaktVáclava Lavičková, lavickova@hbu.cas.cz, Tel.: 387 775 889
    Rok sběru2006
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.