Počet záznamů: 1  

Diel vertical migrations of bathypelagic perch fry

  1. 1.
    SYSNO ASEP0000184
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevDiel vertical migrations of bathypelagic perch fry
    Překlad názvuDenní vertikální migrace batypelagického plůdku okouna
    Tvůrce(i) Čech, Martin (HBU-Z)
    Kratochvíl, Michal (HBU-Z)
    Kubečka, Jan (HBU-Z)
    Draštík, Vladislav (HBU-Z)
    Matěna, Josef (HBU-Z)
    Zdroj.dok.Journal of Fish Biology. - : Wiley - ISSN 0022-1112
    Roč. 66, č. 3 (2005), s. 685-702
    Poč.str.18 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaSlapy Reservoir ; fry distribution ; echosounder
    Vědní obor RIVGL - Rybářství
    CEPIAA6017201 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z60170517 - HBU-Z, BC-A (2005-2011)
    AnotaceThe behaviour of young-of-the-year perch as a dominating species of the pelagic fry assemblage of the Slapy Reservoir (Czech Republic) was studied during late May and mid June 2002 using acoustic and complementing net catches. During the day the perch fry was present simultaneously in littoral, epipelagic and bathypelagic habitats. Bathypelagic perch fry forming a scattering layer performed extensive diel vertical migrations between the epilimnion and hypolimnion. At the dusk migrating bathypelagic perch fry mixed in epilimnion with non-migrating epipelagic perch fry and spent the night close to the thermocline. In June, shoaling behaviour of a certain part of bathypelagic perch fry was also observed. Shoaling perch fry remained shallower in the water column than non-shoaling bathypelagic perch fry. Both depth of scattering layer and depth of shoals were strongly controlled by the light intensity.
    PracovištěHydrobiologický ústav (do r. 2005)
    KontaktVáclava Lavičková, lavickova@hbu.cas.cz, Tel.: 387 775 889
    Rok sběru2005
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.