Počet záznamů: 1
Improved identification of hordeins by cysteine alkylation with 2-bromoethylamine, SDS-PAGE and subsequent in-gel tryptic digestion
- 1.0331704 - ÚIACH 2010 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Řehulková, Helena - Marchetti-Deschmann, M. - Pittenauer, E. - Allmaier, G. - Řehulka, Pavel
Improved identification of hordeins by cysteine alkylation with 2-bromoethylamine, SDS-PAGE and subsequent in-gel tryptic digestion.
[Vylepšená identifikace hordeinů pomocí alkylace cysteinu 2-bromethylaminu, SDS-PAGE a následnému in-gel štěpení.]
Journal of Mass Spectrometry. Roč. 44, č. 11 (2009), s. 1613-1621. ISSN 1076-5174. E-ISSN 1096-9888
Grant CEP: GA MŠMT 1M0570; GA MŠMT 1M06030
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40310501
Klíčová slova: cysteine alkylation * 2-bromoethylamine (BEA) * hordeins * protein identification
Kód oboru RIV: CB - Analytická chemie, separace
Impakt faktor: 3.411, rok: 2009
The improvement of proteomic identification of hordeins (major storage protein of barley) is described. The approach is based on the increase of number of cleavage sites by chemical modification of cysteines with 2-bromoethylamine.
V práci je popisována možnost zlepšení identifikace hordeinů (hlavní zásobní proteiny ječmene). Postup je založen na zvýšení počtu štěpných míst pomocí chemické modifikace cysteinů 2-bromethylenem.
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177151
Počet záznamů: 1