Počet záznamů: 1  

Heat-Induced Structural Changes Affect OVA-Antigen Processing and Reduce Allergic Response in Mouse Model of Food Allergy

  1. 1.
    SYSNO ASEP0378866
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevHeat-Induced Structural Changes Affect OVA-Antigen Processing and Reduce Allergic Response in Mouse Model of Food Allergy
    Tvůrce(i) Goliáš, Jaroslav (MBU-M) RID
    Schwarzer, Martin (MBU-M) ORCID, RID
    Wallner, M. (AT)
    Kverka, Miloslav (MBU-M) RID, ORCID
    Kozáková, Hana (MBU-M) RID, ORCID
    Šrůtková, Dagmar (MBU-M) ORCID, RID
    Klimešová, Klára (MBU-M) RID
    Šotkovský, Petr (MBU-M)
    Palová-Jelínková, Lenka (MBU-M) RID
    Ferreira, F. (AT)
    Tučková, Ludmila (MBU-M) RID
    Zdroj.dok.PLoS ONE. - : Public Library of Science - ISSN 1932-6203
    Roč. 7, č. 5 (2012), s. 1-10
    Poč.str.10 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaBRUSH-BORDER MEMBRANES ; BIRCH POLLEN ALLERGEN ; MURINE MODEL
    Vědní obor RIVEC - Imunologie
    CEPGA310/07/0414 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GD310/08/H077 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IAA500200801 GA AV ČR - Akademie věd
    IAA500200710 GA AV ČR - Akademie věd
    KJB500200904 GA AV ČR - Akademie věd
    2B06155 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    LC07017 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    UT WOS000305343100015
    DOI10.1371/journal.pone.0037156
    AnotaceThe egg protein ovalbumin (OVA) belongs to six most frequent food allergens. We investigated how thermal processing influences its ability to induce allergic symptoms and immune responses in mouse model of food allergy. Effect of increased temperature (70 degrees C and 95 degrees C) on OVA secondary structure was characterized by circular dichroism and by the kinetics of pepsin digestion with subsequent HPLC. BALB/c mice were sensitized intraperitoneally and challenged with repeated gavages of OVA or OVA heated to 70 degrees C (h-OVA). Levels of allergen-specific serum antibodies were determined by ELISA (IgA and IgGs) or by beta-hexosaminidase release test (IgE).
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.