Počet záznamů: 1  

Stackelberg leadership with product differentiation and endogenous entry: some comparative static and limiting results

  1. 1.
    SYSNO ASEP0314841
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevStackelberg leadership with product differentiation and endogenous entry: some comparative static and limiting results
    Překlad názvuStackelbergerovské vůdcovství s produktovou diferenciací a endogenním vstupem: porovnávací analýza a limitní případy
    Tvůrce(i) Žigić, Krešimir (NHU-C) RID
    Zdroj.dok.CERGE-EI Working Paper Series - ISSN 1211-3298
    -, č. 369 (2008), s. 1-12
    Poč.str.12 s.
    Forma vydáníwww - www
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaStackelberg leadership ; product differentiation ; endogenous entry
    Vědní obor RIVAH - Ekonomie
    CEPLC542 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZMSM0021620846 - NHU-C
    AnotaceAllowing for endogenous entry in the traditional Stackelberg setup with product differentiation, leads to reverting of the standard comparative static and limiting results. Unlike in the standard Stackelberg setup with barriers to entry, the leader's profit increases when the differentiation becomes lower. The reason is that competition becomes tougher when products become more alike, and consequently, fewer firms enter in equilibrium. On the other hand, increasing product differentiation towards its limit results in number of entrants tending to infinity and for very large market, the profit of the leader approaches zero. Thus market structure approaches monopolistic competition, rather than the standard monopoly outcome that occurs with exogenous number of followers.
    PracovištěNárodohospodářský ústav - CERGE
    KontaktTomáš Pavela, pavela@cerge-ei.cz, Tel.: 224 005 122
    Rok sběru2009
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.