Počet záznamů: 1  

Microalgal Proteins and Bioactives for Food, Feed, and Other Applications

  1. 1.
    SYSNO ASEP0557613
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevMicroalgal Proteins and Bioactives for Food, Feed, and Other Applications
    Tvůrce(i) Lucáková, Simona (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Brányiková, Irena (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Hayes, M. (IE)
    Číslo článku4402
    Zdroj.dok.Applied Sciences-Basel. - : MDPI
    Roč. 12, č. 9 (2022)
    Poč.str.25 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovamicroalgae ; protein ; bioactive peptides
    Obor OECDIndustrial biotechnology
    Způsob publikováníOpen access
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    UT WOS000795369100001
    EID SCOPUS85129875852
    DOI10.3390/app12094402
    AnotaceThis review paper details current production of microalgae globally and isolated microalgal proteins and peptides and their associated health benefits, as well as details concerning microalgal lipids, vitamins and minerals. The use of microalgae in feed is discussed, along with potential uses in other applications such as cosmetics and functional foods. Microalgae are a known source of proteins, prebiotics, lipids, small molecules, anti-oxidants and bioactives with health benefits that can be harnessed for the development of functional foods, feeds, cosmeceuticals and pharmaceuticals. This review collates information on the supply, processing costs, target markets and value of microalgae, as well as microalgal proteins, lipids, vitamins and minerals. It discusses the potential impact that microalgae could have on global food and feed supply and highlights gaps that exist with regards to the use of microalgal proteins and ingredients as foods and supplements.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2023
    Elektronická adresahttps://www.mdpi.com/2076-3417/12/9/4402/htm
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.