Počet záznamů: 1  

Kyselina para-kumarová a výživa včel

  1. 1.
    SYSNO ASEP0539780
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevKyselina para-kumarová a výživa včel
    Překlad názvuPara-coumaric acid and bee nutrition
    Tvůrce(i) Urajová, Petra (MBU-M)
    Krištůfek, Václav (BC-A) RID
    Bruce Krejčí, A. (CZ)
    Zdroj.dok.Moderní včelař. - : Pracovní společnost nástavkových včelařů - ISSN 1214-5793
    Roč. 17, č. 7 (2020), s. 28-30
    Poč.str.3 s.
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaphenolic acids ; honeybee ; winter carbohydrate stocks ; honey
    Vědní obor RIVGG - Chov hospodářských zvířat
    Obor OECDAnimal and dairy science
    Vědní obor RIV – spolupráceMikrobiologický ústav - Zoologie
    CEPLM2015055 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    LO1416 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Způsob publikováníOmezený přístup
    Institucionální podporaBC-A - RVO:60077344 ; MBU-M - RVO:61388971
    AnotaceKyselina para–kumarová je důležitá pro likvidaci toxických látek, podporu imunitního systému včel i pro správný vývoj dělnic a matek. Obsah kyseliny para-kumarové v glycidových zásobách se po podletním zakrmení zvyšuje. Zimní zásoby dodané včelařem obsahují více kyseliny para-kumarové než samotný med.
    Překlad anotacePara-coumaric acid is important for the elimination of toxic substances, support of the immune system of bees and for the proper development of workers and queens. The content of para-coumaric acid in carbohydrate stores increases after sub-feeding during early autumn. The winter supplies supplemented by the beekeeper contain more para-coumaric acid than honey alone.
    PracovištěBiologické centrum (od r. 2006)
    KontaktDana Hypšová, eje@eje.cz, Tel.: 387 775 214
    Rok sběru2021
    Elektronická adresahttps://www.modernivcelar.eu/cislo-2020-7
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.