Počet záznamů: 1  

Semi-real-time Analyses of Item Characteristics for Medical School Admission Tests

  1. 1.
    SYSNO ASEP0493716
    Druh ASEPA - Abstrakt
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    Zařazení RIVNení vybrán druh dokumentu
    NázevSemi-real-time Analyses of Item Characteristics for Medical School Admission Tests
    Tvůrce(i) Martinková, Patrícia (UIVT-O) SAI, RID, ORCID
    Štěpánek, L. (CZ)
    Drabinová, Adéla (UIVT-O) SAI, ORCID, RID
    Houdek, J. (CZ)
    Vejražka, M. (CZ)
    Štuka, Č. (CZ)
    Zdroj.dok.FedCSIS Book of Abstracts. - Prague, 2017
    S. 39-39
    Poč.str.1 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceFedCSIS 2017. Federated Conference on Computer Science and Information Systems
    Datum konání03.09.2017 - 06.09.2017
    Místo konáníPrague
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    AnotaceUniversity admission exams belong to so-called highstakes tests, i. e. tests with important consequences for the exam taker. Given the importance of the admission process for the applicant and the institution, routine evaluation of the admission tests and their items is desirable. In this work, we introduce a quick and efficient methodology and on-line tool for semi-real-time evaluation of admission exams and their items based on classical test theory (CTT) and item response theory (IRT) models. We generalize some of the traditional item analysis concepts to tailor them for specific purposes of the admission test. On example of medical school admission test we demonstrate how R-based web application may simplify admissions evaluation work-flow and may guarantee quick accessibility of the psychometric measures. We conclude that the presented tool is convenient for analysis of any admission or educational test in general.
    PracovištěÚstav informatiky
    KontaktTereza Šírová, sirova@cs.cas.cz, Tel.: 266 053 800
    Rok sběru2019
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.