Počet záznamů: 1
Pythium Oligandrum as a Starter Culture in the Malting Process.
- 1.
SYSNO ASEP 0470367 Druh ASEP C - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.) Zařazení RIV Záznam nebyl označen do RIV Název Pythium Oligandrum as a Starter Culture in the Malting Process. Tvůrce(i) Zítková, K. (CZ)
Poštulková, Michaela (UCHP-M)
Řezanina, J. (CZ)
Dostálek, P. (CZ)
Růžička, Marek (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
Brányik, T. (CZ)Zdroj.dok. Program, Posters, Session 2: Sources of Fermentable Extract. - - : -, 2016 - ISBN N Rozsah stran p2.7 Poč.str. 1 s. Forma vydání Online - E Akce International Trends in Brewing Symposium (TIB 2016) /12./ Datum konání 03.04.2016 - 07.04.2016 Místo konání Gent Země BE - Belgie Typ akce EUR Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. BE - Belgie Klíč. slova malting ; starter culture ; pythium oligandrum Vědní obor RIV CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství CEP LD13018 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Institucionální podpora UCHP-M - RVO:67985858 Anotace Currently, one of the biggest problems in the malting and brewing industry is fungal contamination of raw materials. Specifically, the infection of barley by filamentous fungi (molds) causes many problems (Fusarium head blight, mycotoxin and hydrophobin production), because the molds have ideal growth conditions during the malting process. To suppress the undesirable mold growth, chemical, physical, and biological methods can be used. One such biological method is the use of Pythium oligandrum as starter culture during malting process. In this study, we compare the effectiveness of P. oligandrum and Geotrichum candidum which is currently used as starter culture. Pracoviště Ústav chemických procesů Kontakt Eva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227 Rok sběru 2017
Počet záznamů: 1