Počet záznamů: 1  

Pythium Oligandrum as a Starter Culture in the Malting Process.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0470367
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevPythium Oligandrum as a Starter Culture in the Malting Process.
    Tvůrce(i) Zítková, K. (CZ)
    Poštulková, Michaela (UCHP-M)
    Řezanina, J. (CZ)
    Dostálek, P. (CZ)
    Růžička, Marek (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Brányik, T. (CZ)
    Zdroj.dok.Program, Posters, Session 2: Sources of Fermentable Extract. - - : -, 2016 - ISBN N
    Rozsah stranp2.7
    Poč.str.1 s.
    Forma vydáníOnline - E
    AkceInternational Trends in Brewing Symposium (TIB 2016) /12./
    Datum konání03.04.2016 - 07.04.2016
    Místo konáníGent
    ZeměBE - Belgie
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.BE - Belgie
    Klíč. slovamalting ; starter culture ; pythium oligandrum
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    CEPLD13018 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    AnotaceCurrently, one of the biggest problems in the malting and brewing industry is fungal contamination of raw materials. Specifically, the infection of barley by filamentous fungi (molds) causes many problems (Fusarium head blight, mycotoxin and hydrophobin production), because the molds have ideal growth conditions during the malting process. To suppress the undesirable mold growth, chemical, physical, and biological methods can be used. One such biological method is the use of Pythium oligandrum as starter culture during malting process. In this study, we compare the effectiveness of P. oligandrum and Geotrichum candidum which is currently used as starter culture.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2017
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.