Počet záznamů: 1  

Ořechov IV: Nová lokalita bohunicienu nad údolím Bobravy

  1. 1.
    SYSNO ASEP0469077
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevOřechov IV: Nová lokalita bohunicienu nad údolím Bobravy
    Překlad názvuOřechov IV: A new Bohunician site above in the Bobrava River valley
    Tvůrce(i) Škrdla, Petr (ARUB-Q) RID, SAI, ORCID
    Rychtaříková, Tereza (ARUB-Q)
    Nejman, L. (AU)
    Bartík, J. (CZ)
    Hrušková, A. (CZ)
    Krása, J. (CZ)
    Zdroj.dok.Přehled výzkumů. - : Archeologický ústav AV ČR, Brno, v. v. i. - ISSN 1211-7250
    Roč. 57, č. 1 (2016), s. 11-31
    Poč.str.21 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaMoravia ; Bohunician ; GPS survey ; structured hearth
    Vědní obor RIVAC - Archeologie, antropologie, etnologie
    CEPIAA800010801 GA AV ČR - Akademie věd
    GA15-19170S GA ČR - Grantová agentura ČR
    AnotacePovrchová lokalita Ořechov IV byla systematicky zkoumána od roku 2010. Kolekce artefaktů čítá více než 3000 kusů, které jsou vyrobeny převážně z rohovce typu Stránská skála. Na periferii povrchového klastru nálezů bylo prozkoumáno několik ohnišť, která poskytla uhlíky na datování. Získaná data odpovídají bohunicienu.
    Překlad anotaceThe Ořechov IV surface artifact cluster was systematically surveyed since 2010. The collection of artifacts consists of more than 3 000 items made prevailingly of Stránská skála-type chert. On the periphery of the surface artifact cluster several hearths that yielded carbon for dating were excavated. The resulted dates fit to Bohunician.
    PracovištěArcheologický ústav Brno
    KontaktHedvika Břínková, brinkova@arub.cz, Tel.: +420 515 911 112
    Rok sběru2017
    Elektronická adresahttp://arub.avcr.cz/miranda2/export/sitesavcr/arub/prehled-vyzkumu/prehled-vydanych-cisel/files/PV-57-1_skrdla.pdf
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.