- HPLC bottom-up MS-based proteomics for mapping of specific proteins i…
Počet záznamů: 1  

HPLC bottom-up MS-based proteomics for mapping of specific proteins in several European spring barley varieties

  1. 1.
    SYSNO ASEP0434128
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevHPLC bottom-up MS-based proteomics for mapping of specific proteins in several European spring barley varieties
    Tvůrce(i) Flodrová, Dana (UIACH-O) ORCID
    Benkovská, Dagmar (UIACH-O)
    Laštovičková, Markéta (UIACH-O) RID, ORCID
    Bobálová, Janette (UIACH-O) RID, ORCID
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.Journal of the American Society of Brewing Chemists - ISSN 0361-0470
    Roč. 73, č. 1 (2015), s. 71-77
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovabarley ; gel electrophoresis ; MALDI-TOF/TOF MS ; protein profile ; RP liquid chromatography
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEPGPP503/12/P395 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUIACH-O - RVO:68081715
    UT WOS000350833800007
    DOI https://doi.org/10.1094/ASBCJ-2015-0107-01
    AnotaceThe individual representation of barley grain proteins plays a key role in the quality of malt as well as beer. In addition, specific proteins can be used for the discrimination of barley cultivars. Thus, the determination of protein pattern is crucial in many biochemical studies. Several European barley cultivars were examined in this work. Spring barley malting varieties Tolar, Malz, Bojos and Blaník are significantly asserted in the malting and brewing industry in countries of the Central and Eastern Europe, and they were recommended as the varieties suitable for the production of the Czech beer with the Protected Geographical Indication. The protein contents of these cultivars were compared with Jersey variety (intended for malt export) and AF Lucius (non-malting hull-less cultivar).
    PracovištěÚstav analytické chemie
    KontaktIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Rok sběru2015
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.