- Physical Factors Influencing Beer Overfoaming
Počet záznamů: 1  

Physical Factors Influencing Beer Overfoaming

  1. 1.
    SYSNO ASEP0423568
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVZáznam nebyl označen do RIV
    NázevPhysical Factors Influencing Beer Overfoaming
    Tvůrce(i) Novák, Pavel (UCHP-M)
    Vitoušová, K. (CZ)
    Poštulková, Michaela (UCHP-M)
    Brányik, T. (CZ)
    Růžička, Marek (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Posters, Session 1 - Preparation and support effects. - - : -, 2013 - ISBN N
    Rozsah strant2:p26
    Poč.str.1 s.
    Forma vydáníNosič - C
    AkceConference of European Colloid and Interface Society /27./
    Datum konání01.09.2013-06.09.2013
    Místo konáníSofia
    ZeměBG - Bulharsko
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.BG - Bulharsko
    Klíč. slovabeer ; gushing ; physical factors
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    CEPLD13018 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    Institucionální podporaUCHP-M - RVO:67985858
    AnotaceThe aim of this work was to find a gushing-active matrix on which it would be possible to observe the influence of physical factors (pH, pressure, surface tension).The solution of bovine serum albumin of concentration 0.5 g/l was determined as the most convenient matrix. In this solution micelles of albumin are formed which act like nucleation sites for the formation of gushing foam. This solution was used to estimate the influence of pH, surface tension and the suppressing effect of increased pressure over the solution on gushing. All measurements were carried out in for this purpose specially constructed apparatus consisting of a pressure column, a high-speed camera and a pressure probe. The results are the relationships between the phycial factors and beer overfoaming.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.