Počet záznamů: 1
Physical Factors Influencing Beer Overfoaming
- 1.
SYSNO ASEP 0423568 Druh ASEP C - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.) Zařazení RIV Záznam nebyl označen do RIV Název Physical Factors Influencing Beer Overfoaming Tvůrce(i) Novák, Pavel (UCHP-M)
Vitoušová, K. (CZ)
Poštulková, Michaela (UCHP-M)
Brányik, T. (CZ)
Růžička, Marek (UCHP-M) RID, ORCID, SAIZdroj.dok. Posters, Session 1 - Preparation and support effects. - - : -, 2013 - ISBN N Rozsah stran t2:p26 Poč.str. 1 s. Forma vydání Nosič - C Akce Conference of European Colloid and Interface Society /27./ Datum konání 01.09.2013-06.09.2013 Místo konání Sofia Země BG - Bulharsko Typ akce EUR Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. BG - Bulharsko Klíč. slova beer ; gushing ; physical factors Vědní obor RIV CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství CEP LD13018 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Institucionální podpora UCHP-M - RVO:67985858 Anotace The aim of this work was to find a gushing-active matrix on which it would be possible to observe the influence of physical factors (pH, pressure, surface tension).The solution of bovine serum albumin of concentration 0.5 g/l was determined as the most convenient matrix. In this solution micelles of albumin are formed which act like nucleation sites for the formation of gushing foam. This solution was used to estimate the influence of pH, surface tension and the suppressing effect of increased pressure over the solution on gushing. All measurements were carried out in for this purpose specially constructed apparatus consisting of a pressure column, a high-speed camera and a pressure probe. The results are the relationships between the phycial factors and beer overfoaming. Pracoviště Ústav chemických procesů Kontakt Eva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227 Rok sběru 2014
Počet záznamů: 1