Počet záznamů: 1  

Charakterizace organických sloučenin v PM2.5 aerosolu během zimního období v Ostravě-Radvanicích

  1. 1.
    SYSNO ASEP0422187
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevCharakterizace organických sloučenin v PM2.5 aerosolu během zimního období v Ostravě-Radvanicích
    Překlad názvuCharacterization of organic compounds in PM2.5 aerosol during winter period in Ostrava-Radvanice
    Tvůrce(i) Mikuška, Pavel (UIACH-O) RID, ORCID
    Křůmal, Kamil (UIACH-O) RID, ORCID
    Večeřa, Zbyněk (UIACH-O) RID
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Ochrana ovzdušia 2013. - Bratislava : Kongres STUDIO, spol. s r.o, 2013 / Mačala Jozef - ISBN 978-80-89565-11-5
    Rozsah strans. 122-124
    Poč.str.3 s.
    Forma vydáníTištěná - P
    AkceOchrana ovzdušia 2013
    Datum konání27.11.2013-29.11.2013
    Místo konáníVysoké Tatry
    ZeměSK - Slovensko
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.SK - Slovensko
    Klíč. slovaorganic markers ; emission sources ; PM2.5 aerosol
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEPGBP503/12/G147 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA13-01438S GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUIACH-O - RVO:68081715
    AnotaceMěstské aerosolové částice velikostní frakce PM2.5 odebrané v Ostravě v zimě 2012 byly analyzovány na obsah organických molekulových markerů hlavních emisních zdrojů. Spalování biomasy (zvláště dřeva) a uhlí a doprava byly identifikovány jako největší emisní zdroje organických sloučenin v PM2.5.
    Překlad anotaceUrban aerosol particles in the size fraction PM2.5 collected in Ostrava in winter 2012 were analysed for organic molecular markers of main selected emission sources. Combustion of biomass (especially soft wood) and coal and traffic were identified as the biggest emission sources of particulate organic compounds.
    PracovištěÚstav analytické chemie
    KontaktIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.