Počet záznamů: 1  

Improvements in the structure of electrospun polyurethane nanofibrous materials used for bacterial removal from wastewater

  1. 1.
    SYSNO ASEP0397994
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevImprovements in the structure of electrospun polyurethane nanofibrous materials used for bacterial removal from wastewater
    Tvůrce(i) Lev, J. (CZ)
    Holba, Marek (BU-J)
    Kalhotka, L. (CZ)
    Mikula, Přemysl (BU-J)
    Kimmer, D. (CZ)
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.International Journal of Theoretical and Applied Nanotechnology - ISSN 1929-1248
    Roč. 1, Spec. iss. (2012), s. 16-20
    Poč.str.5 s.
    Akce3rd International Conference on Nanotechnology: Funadamnts and Applications
    Datum konání07.08.2012-09.08.2012
    Místo konáníMontreal
    ZeměCA - Kanada
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CA - Kanada
    Klíč. slovananofibres ; electrospinning ; wastewater treatment
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    CEPTA01010356 GA TA ČR - Technologická agentura ČR
    Institucionální podporaBU-J - RVO:67985939
    DOI10.11159/ijtan.2012.003
    AnotaceFiltration properties of electrospun polyurethane nanofibrous materials were investigated. Filtration efficiencies were relatively low, when we used filtration materials having low area weights(0.3 to 1.9 g per m2), but they increased significantly with increasing area weight. Using filters with the area weight of 3.8 g per m2, we achieved considerably higher pathogen removal efficiency reaching up to 4.86 logs. Such efficiency is fully comparable with commercially available microfiltration membranes.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2014
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.