- The shape of early persistent slip markings in fatigued 316L steel
Počet záznamů: 1  

The shape of early persistent slip markings in fatigued 316L steel

  1. 1.
    SYSNO ASEP0386023
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThe shape of early persistent slip markings in fatigued 316L steel
    Tvůrce(i) Polák, Jaroslav (UFM-A) RID, ORCID
    Kuběna, Ivo (UFM-A) RID, ORCID
    Man, Jiří (UFM-A) RID, ORCID
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Materials Science and Engineering A Structural Materials Properties Microstructure and Processing. - : Elsevier - ISSN 0921-5093
    Roč. 564, MARCH (2013), s. 8-12
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovaPersistent slip marking ; Extrusion ; Intrusion ; fatigue ; crack
    Vědní obor RIVJL - Únava materiálu a lomová mechanika
    CEPGAP108/10/2371 GA ČR - Grantová agentura ČR
    Institucionální podporaUFM-A - RVO:68081723
    UT WOS000315748100002
    DOI https://doi.org/10.1016/j.msea.2012.11.086
    AnotacePolycrystalline austenitic 316L steel specimens were polished and cyclically deformed with constant strain amplitude into the early stage of fatigue life (N/Nf¼0.006). Surface relief consisting of persistent slip markings (PSMs) has been studied using high resolution SEM and FIB cuts. Mostly extrusions were produced in this early stage of fatigue damage. Only in a few well developed PSMs the intrusions were detected lying parallel to an extrusion. The findings were discussed in relation to fatigue crack initiation models and it was concluded that fatigue cracks start at the tip of crack-like intrusions in the central part of the PSMs where corresponding persistent slip band (PSB) depth is most pronounced.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.