Počet záznamů: 1  

Review on recent advances in the analysis of isolated organelles

  1. 1.
    SYSNO ASEP0383882
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevReview on recent advances in the analysis of isolated organelles
    Tvůrce(i) Satori, Ch. P. (US)
    Košťál, Vratislav (UIACH-O)
    Arriaga, E. A. (US)
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Analytica Chimica Acta. - : Elsevier - ISSN 0003-2670
    Roč. 753, NOV 13 (2012), s. 8-18
    Poč.str.11 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaorganelle isolation ; fluorescence ; electrophoresis
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEPGBP206/12/G014 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40310501 - UIACH-O (2005-2011)
    UT WOS000311063100002
    DOI https://doi.org/10.1016/j.aca.2012.09.041
    AnotaceThe analysis of isolated organelles is one of the pillars of modern bioanalytical chemistry. This review describes recent developments on the isolation and characterization of isolated organelles both from living organisms and cell cultures. Salient reports on methods to release organelles focused on reproducibility and yield, membrane isolation, and integrated devices for organelle release. New developments on organelle fractionation after their isolation were on the topics of centrifugation, immunocapture, free flow electrophoresis, flow field-flow fractionation, fluorescence activated organelle sorting, laser capture microdissection, and dielectrophoresis. New concepts on characterization of isolated organelles included atomic force microscopy, optical tweezers combined with Raman spectroscopy, organelle sensors, flow cytometry, capillary electrophoresis, and microfluidic devices.
    PracovištěÚstav analytické chemie
    KontaktIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.