Počet záznamů: 1  

Způsob zabránění námrazy

  1. 1.
    SYSNO ASEP0377071
    Druh ASEPP - Patent
    Zařazení RIVP - Patent nebo jiný výsledek chráněný podle zvláštních právních předpisů
    NázevZpůsob zabránění námrazy
    Překlad názvuPrevention from ice accretion
    Tvůrce(i) Vackář, J. (CZ)
    Chládek, M. (CZ)
    Skružný, L. (CZ)
    Plešek, Jiří (UT-L) RID, ORCID, SAI
    Rok vydání2012
    Využití jiným subj.A - Pro využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
    Lic. popl.A - Poskytovatel licence požaduje licenční poplatek
    Číslo pat.spisu303193
    Datum udělení11.04.2012
    Vlastník patentuÚstav termomechaniky AV ČR, v. v. i. - Vackář Jiří - Chládek Martin - Skružný Marek
    Kód vydavatele patentuCZ001 - Úřad průmyslového vlastnictví Prague
    VyužitíA - Pouze udělený (dosud nevyužívaný) patent nebo patent využívaný jeho vlastníkem
    Jazyk dok.cze - čeština
    Klíč. slovaice accretion ; ultrasound ; heat pump ; heat exchanger
    Vědní obor RIVBI - Akustika a kmity
    CEZAV0Z20760514 - UT-L (2005-2011)
    AnotaceZpůsob zabránění námrazy se provádí tak, že do teplosměnných komponent ochlazované konstrukce, které jsou ve styku s ovzduším, se zavedou ultrazvukové vlny, přičemž další časový průběh a intenzita působení zdroje ultrazvuku se optimalizuje na základě vyhodnocení lokálních fyzikálních podmínek pro tvorbu námrazy.
    Překlad anotaceIce accretion is prevented by ultrasound wave indroduction into to the heat exchanging components of a cooled structure that come in touch with ambient atmosphere. Ultrasound signal time and amplitude behaviour is optimized based on monitoring local physical conditions of ice accretion.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2013
    Elektronická adresahttp://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/303/303193.pdf
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.