Počet záznamů: 1  

An unsustainable state: Contrasting food practices and state policies in the Czech Republic

  1. 1.
    SYSNO ASEP0363844
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevAn unsustainable state: Contrasting food practices and state policies in the Czech Republic
    Tvůrce(i) Jehlička, Petr (SOU-Z) ORCID, SAI, RID
    Smith, J. (GB)
    Zdroj.dok.Geoforum. - : Elsevier - ISSN 0016-7185
    Roč. 42, č. 3 (2011), s. 362-372
    Poč.str.11 s.
    Forma vydáníwww - www
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovafood policies ; household consumption ; food practices
    Vědní obor RIVAO - Sociologie, demografie
    CEPGAP404/10/0521 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z70280505 - SOU-Z (2005-2011)
    UT WOS000293058200012
    DOI10.1016/j.geoforum.2011.01.005
    AnotaceWe approach the phenomenon of household food production in postsocialist societies as a practice compliant with principles of sustainability. The article highlights the extent and inclusivity of food self-provisioning in Czech society to demonstrate how post-socialist societies are a repository of a rich set of sustainability-promoting consumption practices in relation to food systems. We also show that policy actors in these societies have ignored these alternative, socially inclusive and environmentally effective practices in favour of far less effective policies.
    PracovištěSociologický ústav
    KontaktEva Nechvátalová, eva.nechvatalova@soc.cas.cz, Tel.: 222 220 924 / linka 351
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.