Počet záznamů: 1  

Focal mechanisms of micro-earthquakes in the Dobrá Voda seismoactive area in the Malé Karpaty Mts. (Little Carpathians), Slovakia

  1. 1.
    SYSNO ASEP0348405
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevFocal mechanisms of micro-earthquakes in the Dobrá Voda seismoactive area in the Malé Karpaty Mts. (Little Carpathians), Slovakia
    Tvůrce(i) Fojtíková, L. (SK)
    Vavryčuk, Václav (GFU-E) ORCID, RID
    Cipciar, A. (SK)
    Madarás, J. (SK)
    Zdroj.dok.Tectonophysics. - : Elsevier - ISSN 0040-1951
    Roč. 492, č 1-4 (2010), s. 213-229
    Poč.str.17 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaearthquake ; focal mechanism ; moment tensor ; tectonic stress
    Vědní obor RIVDC - Seismologie, vulkanologie a struktura Země
    CEPIAA300120801 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z30120515 - GFU-E (2005-2011)
    UT WOS000283403700017
    DOI10.1016/j.tecto.2010.06.007
    AnotaceWe have analyzed 44 micro-earthquakes with magnitudes between 1.2 and 3.4, which occurred in the Dobrá Voda area, Slovakia, in the period 2001–2009. The epicentres of the micro-earthquakes form a cluster elongated in the ENE–WSW direction. This direction coincides with the orientation of the main fault systems in the area: Dobrá Voda and Brezová faults. The depths of the hypocentres vary from 1 km to 14 km. Three different methods were used to calculate the focal mechanisms: (a) a method using the polarities of Pg and Pn waves, (b) the P-wave amplitude inversion of moment tensors, and (c) the waveform inversion of moment tensors. The majority of the analyzed micro-earthquakes have a left-lateral strike-slip focal mechanism with weak normal or reverse components.
    PracovištěGeofyzikální ústav
    KontaktHana Krejzlíková, kniha@ig.cas.cz, Tel.: 267 103 028
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.