Počet záznamů: 1  

A Review on the Effects of Supercritical Carbon Dioxide on Enzyme Activity

  1. 1.
    SYSNO ASEP0343315
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevA Review on the Effects of Supercritical Carbon Dioxide on Enzyme Activity
    Tvůrce(i) Wimmer, Zdeněk (UEB-Q) RID, ORCID
    Zarevúcka, Marie (UOCHB-X) RID
    Zdroj.dok.International Journal of Molecular Sciences. - : MDPI
    Roč. 11, č. 1 (2010), s. 233-253
    Poč.str.21 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaenzyme ; supercritical carbon dioxide ; synthesis
    Vědní obor RIVCC - Organická chemie
    CEP2B06024 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50380511 - UEB-Q (2005-2011)
    AV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000274000500016
    DOI10.3390/ijms11010233
    AnotaceDifferent types of enzymes such as lipases, several phosphatases, dehydrogenases, oxidases, amylases and others are well suited for the reactions in SC-CO2. The stability and the activity of enzymes exposed to carbon dioxide under high pressure depend on enzyme species, water content in the solution and on the pressure and temperature of the reaction system. The three-dimensional structure of enzymes may be significantly altered under extreme conditions, causing their denaturation and consequent loss of activity. If the conditions are less adverse, the protein structure may be largely retained. Minor structural changes may induce an alternative active protein state with altered enzyme activity, specificity and stability.
    PracovištěÚstav experimentální botaniky
    KontaktDavid Klier, knihovna@ueb.cas.cz, Tel.: 220 390 469
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.