Počet záznamů: 1  

Nepřírodní biotopy s různým stupněm rekultivace - potenciální refugia fauny bezobratlých živočichů

  1. 1.
    SYSNO ASEP0341906
    Druh ASEPK - Konferenční příspěvek (lokální konf.)
    Zařazení RIVStať ve sborníku
    NázevNepřírodní biotopy s různým stupněm rekultivace - potenciální refugia fauny bezobratlých živočichů
    Překlad názvuAnthropogenic biotopes with various type of land reclamation
    Tvůrce(i) Vrabec, V. (CZ)
    Starý, Josef (BC-A) RID, ORCID
    Zdroj.dok.ÚSES - zelená páteř krajiny. Sborník ze 7. ročníku semináře. - Brno : Lesnické práce, 2008 - ISBN 978-80-87154-23-6
    S. 97-107
    Poč.str.11 s.
    AkceÚSES - zelená páteř krajiny /7./
    Datum konání02.09.2008-03.09.2008
    Místo konáníBrno
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceCST
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaanthropogenic biotopes ; land reclamation
    Vědní obor RIVEH - Ekologie - společenstva
    CEPSP/2D1/141/07 GA MŽP - Ministerstvo životního prostředí
    AnotacePráce upozorňuje na význam nepřírodních stanovišť pro přežívání a dlouhodobou existenci řady druhů ohrožených a vzácných druhů bezobratlých, zejména teplomilných xerofilů. Výsledky výzkumu pancířníků ukazují, že řada nepřírodních lokalit představuje cenné biotopy. Dochází zde ke kombinaci druhů vysoce specializovaných s druhy široce rozšířenými a odolnými.
    Překlad anotaceContribution shows significance of artificial and anthropogenic habitats for survival and long-term living of many rare and endangered species of invertebrates especially thermophilous and xerophilous ones. Results of oribatid mite study show, that many artificial localities are valuable biotopes. Combination of highly specialized with eurytopic species with large distribution is usual in such type of biotopes.
    PracovištěBiologické centrum (od r. 2006)
    KontaktDana Hypšová, eje@eje.cz, Tel.: 387 775 214
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.