Počet záznamů: 1  

The character of flow in the free jet close to an arc heater output

  1. 1.
    SYSNO ASEP0338207
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThe character of flow in the free jet close to an arc heater output
    Tvůrce(i) Gregor, J. (CZ)
    Jakubová, I. (CZ)
    Mendl, T. (CZ)
    Kavka, Tetyana (UFP-V) RID
    Zdroj.dok.High Temperature Materials and Processes - ISSN 1093-3611
    Roč. 13, č. 2 (2009), s. 155-164
    Poč.str.10 s.
    Forma vydáníweb - web
    AkceHigh Technology Plasma Conference/10th./
    Datum konání07.07.2008-11.07.2008
    Místo konáníPatras
    ZeměGR - Řecko
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaArc heater ; free jet ; velocity ; diffusion ; mathematical model
    Vědní obor RIVBL - Fyzika plazmatu a výboje v plynech
    CEZAV0Z20430508 - UFP-V (2005-2011)
    UT WOS000274202100004
    DOI10.1615/HighTempMatProc.v13.i2
    AnotaceThe free jet of hot gas flowing out the orifice of a hybrid water-argon arc heater is studied with emphasis on its interaction with the surrounding environment close to the output of the arc heater. The article aims to deriving the method enabling to describe the interaction of free jet of the mixture of argon and water vapours with air of atmospheric pressure. The designed mathematical model is based on the continuity and momentum equations and is completed with the continuity equations for individual original components of plasma jet (argon, water vapour) including diffusion. The model enables to compute the velocity field and to determine the influence of the coefficients characterizing laminar and turbulent part of viscosity and diffusion on the distribution of original components across the jet.
    PracovištěÚstav fyziky plazmatu
    KontaktVladimíra Kebza, kebza@ipp.cas.cz, Tel.: 266 052 975
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.